Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magamról

 

anka.jpg bk.jpg 271872_227446143961607_100000886700481_706160_4949880_o.jpg

lányaim körében:-)

hm..hol is kezdjem? mint szokták mondani, voltam én már sok minden..wink

 már 4 éves koromban megtanultam olvasni, és ez a társ - a betűk, a könyv - megbízható, biztos támpont volt, és még ma is az..így vált belőlem felnőtt koromra könyvtáros!!!! cool

általános és középiskolai éveim most átugranám, bár kitűnő tanuló voltam, de kevés jó emlékképem maradt ezekről az időkről..talán az úttörőélet, azt bírtam..én voltam a rajnapló felelős..most volt nemrég a 40 éves osztálytalálkozónk, ahol rólam azt hozták fel, hogy „mindig a pad alatt olvastál, és stréber voltál”.. surprise hm..

miután papírjaim szerint értenem kellett volna a vállalati tervezéshez, statisztikához, képesített könyveléshez, 3 évet lehúztam a Lőrinci Vattagyárban, mint gépkönyvelő..a több tonna papír teleírása függőlegesen és vizszintesen megegyező számokkal eddig bírt maradásra..itt a KISZ mozgalom vitt, jó bulik, jó társaság..itteni munkásságomból azt az emléket hordozom, amikor vállalati divatbemutató volt, és én voltam a hálózsák..és mivel nem láttam semmit, lassan kezdtem lesétálni a színpadról..nekem volt a legnagyobb sikerem laugh

és elérkezett a nagy fordulat, könyvtárost kerestek a lakhelyemen..csapot, papot otthagyva, fél fizetésért, délutános műszakért, szombat-vasárnapozásért enyém lett a világ..

rövid időn belül megtalált a házasság is, ebből kettő is sikeredett, de egyik sem végződött holtomiglan..két megszületett gyermekem viszont kincsként hordozom.. 

a velük itthon eltöltött 6 és fél év igazán remek volt, mai napig is csodálkozom a depressziós, unatkozó anyukákon..GYES alatt is dolgoztam 4 órában..és vajon mit? hát persze, hogy könyveltem, bérszámfejtettem, üzemanyagot számoltam el..nagyívű karrierem, hogy majdan én leszek a Szabadság Mgtsz főkönyvelője, elszalasztottam.. blush

mert GYES után újra vissza a könyvtárba!!!!!..és azóta is itt..jött két diploma, egy könyvtárostanári, és egy népi kismesterség szakoktatói..majd egy kosárfonó mesteri, és egy szalma,-gyékény,-csuhé tárgykészítő szak..azóta is a hagyományőrzés az egyik legfontosabb része életemnek..1991-ben egy nádudvari fazekastábor megváltoztatta az életem..bár korongozni azóta se tudok, de mesterem, Fazekas Lajos hitvallása és emberi bölcsessége erre az útra tett rá..egy teljesen új világ nyílt meg előttem..

egyik nagy példaképem, Csík János szavai minden ebbéli gondolatom kifejezik: „Nagyon kell vigyázni saját kultúránkra, miközben egyre inkább ránk telepedik az amerikai. Meg kell őriznünk saját magunkat, mert van mire büszkének lennünk. Ha nem lenne, még megérteném, hogy átveszünk dolgokat, de nekünk van!” Forrás: http://www.kemma.hu

a másik fontos út pedig az olvasás megszerettetése..1990 óta gyermekkönyvtáros vagyok, és mindenféle "csábításokkal" próbálom a gyermekeket a könyv mellett tartani..ha jól számolom, immár ez 25 év! hát így telik az idő..

hogy a könyvtáros szakmát ne csak szűkebb hazámban gyakoroljam, 4 évig a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekció gazdasági ügyintézője, majd 8 évig elnöke voltam..nagyszerű országos programokat szerveztünk, melyről több cikkem is szól..miután letelt a két választási ciklusom, jelenleg alelnöke vagyok a Szekciónak.. a munka megy tovább!

most úgy gondolom, hogy több szabadidőm lesz, és végre egy kicsit a magam dolgaival is foglalkozhatom..ezért is frissítettem fel alvó honlapom, hogy írjak..sok fiókban lévő írásom van, és még több gondolat a fejemben, amit idáig nem volt időm „papírra” vetni..és ezek már nem csak a szakmának fognak szólni! szerelem, barátság, értékrendek változása, világunk megértése, olvasmányélmények..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                        

 
 

 

Profilkép


KépgalériaStatisztika

Online: 1
Összes: 259397
Hónap: 779
Nap: 20