Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újra táborozunk - Balatonakali 2015

 

11225401_10206079772825943_1435807812730829858_n.jpgÚjra táborozunk..

Balatonakali, 2015. 07.20 - 07.27-ig

A XVIII. kerület Esélyteremtő műhelye Lőke Józsefné vezetésével immár 14. éve rendezte meg hagyományteremtő nyári táborát, melyre már hónapokkal előre betelt a jelentkezési létszám. Segítői kerületi pedagógusok, és az általa hosszú évek munkájával „kinevelt” ifi vezetők voltak. Balatonakali közkedvelt helyszínné vált, a kerületi Önkormányzat és Ughy Attila polgármester úr támogatásával immár 4. éve itt táboroznak a gyerekek.

Ebben az évben 40 gyereket tudtunk táboroztatni, 7-14 éves korig. Megérkezés után játék segítségével kialakítottuk azt az 5 csoportot, akik egész héten együtt oldották meg a feladatokat a témanapokon, együtt voltak játékban, szórakozásban, balatoni fürdőzésben. Minden csoportra külön pedagógus felügyelt, és a rabszolgavásár című játék kapcsán „megvásárolt” ifivezető pedig segítette munkáját.

Témanapjaink:

  • Katonanap: ügyességi játékok, számháború, csákókészítés, állóképesség próba tarkították a napot.
  • Mesenap: különböző meseállomásokon keresztül lehetett bejutni Meseországba, majd estére minden csapat mesedarabot írt, amit elő is adott a tábor előtt. Volt itt móka és kacagás! A díjazás se maradt el.
  • Sci-fi nap: az űrállomásra nem volt könnyű feljutni, próbatételek álltak az űrlakók előtt. /űröltözet készítés, szörnyek rajzolása, csata lufi kardokkal, jelek keresése bekötött szemmel/ De a végén mindenki felszállhatott a színes ejtőernyővel.
  • Jó nő, jó pasi nap: volt itt arcpakolás, relaxálás, smink, körömdíszítés. Közben szó került a helyes táplálkozásról, korszerű ételkészítési technikákról, egészséges életmódról, a mindennapos testmozgás fontosságáról. A fiúk eközben repülőt, rakétát készítettek, megméretették ügyességüket. Este pedig divatbemutató következett, a zsűrinek komoly fejtörést okozott a pontozás, a díjak itt sem maradtak el.
  • Ifi nap: Fele sem igaz vetélkedőjátékkal szórakoztatták az ifik a tábor lakóit nagy derültség közepette. Este pedig az elmaradhatatlan várva várt bátorságpróba várt rájuk.
  • Sport nap: A táborban velünk lakott terápiás németjuhász kutyánk, Atos. Nagyon szerették a gyerekek, és közelsége megnyugtatólag hatott a problémásabb gyerekekre is. Ezen a napon főszerepet kapott Atos, segítségével a gyerekek gyakorolhatták a helyes pórázon sétáltatást, feladatok megoldatását. Előadást hallhattak a felelős állattartásról, állatvédelemről, a kutya helyéről a családban, a falkavezérségről.
  • Ifi avatás, búcsúest: Utolsó napunkon felavattuk új ifi vezetőinket, akik bátran megállták a helyüket a beavatási szertartáson. Az ifik és a gyerekek meglepetésként egy hatalmas mécsesekből kirakott szív mögött énekeltek nekünk, köszönték meg munkánkat.

A témanapok délutánjain a legkedvesebb program a balatoni fürdőzés volt, szerencsére igazi kánikula volt, így nehezen lehetett kihúzni őket a vízből.  Amikor a táborban voltunk, szabadidőben nagy sikere volt a futballozásnak, labdázásnak, pingpongozásnak, esti kiegészítő programként pedig a diszkót is szerették.

A gyerekek nagy élményekkel tértek haza, már most tervezik, hogy jövőre is jönnek. Mi pedagógusok nagyon elfáradtunk, de lelkünkben nagy boldogsággal zártuk a Balatonakalin töltött 8 napot, hogy ennyi gyereknek tudtuk biztosítani a felhőtlen, élményekben gazdag nyaralását.

 
 

 

Profilkép


KépgalériaStatisztika

Online: 1
Összes: 254898
Hónap: 1263
Nap: 66